Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Onderzoek » Medicijnonderzoek » Teriflunomide

Teriflunomide

Status: in onderzoek

Op de ECTRIMS 2010 is de fase III studie van het TEMSO onderzoek naar Teriflunomide gepresenteerd.
Dit orale middel voor Relapsing Remitting MS is internationaal twee jaar lang bij 1.088 mensen met MS getest die een EDSS score lager dan 5,5 hadden. Een groep kreeg dagelijks 7 mg toegediend, een andere groep dagelijks 14 mg en een derde groep kreeg een placebo (geen medicijn). Deze mensen zijn 108 weken gevolgd.

De resultaten

De kans op invaliditeitsprogressie nam bij de 14 mg groep met 30% af en bij de 7 mg groep met 24%. De aanvallen namen jaarlijks met 31% af in vergelijking met de placebo-groep. Ook de MRI-scans laten een afname van het aantal laesies zien. Bij de 7 mg groep 39% minder laesies en de 14 mg groep 67% minder laesies.


2013
Op de Nationale MS Dag in november sprak professor Hintzen over Alemtuzumab (Aubagio), dat binnen een jaar op de markt voor MS verwacht wordt. Dit middel is in pilvorm en remt de activatie van ons afweersysteem. De aanvallen worden minder en de kans op blijvende invaliditeit wordt kleiner. Bij dit middel moet vooral de leverfunctie in de gaten worden gehouden en de telling van het aantal witte bloedlichaampjes.

Meer online

Volg ons op