Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Ziekenhuis Rivierenland Tiel ontvangt Vlinderkeurmerk

Ziekenhuis Rivierenland Tiel ontvangt Vlinderkeurmerk

altWoensdag 21 maart is het Ziekenhuis Rivierenland Tiel bekroond met het Vlinderkeurmerk voor de specialistische kennis en zorg die op het gebied van MS beschikbaar is in het ziekenhuis. De uitreiking van het keurmerk gebeurde tijdens een patiëntenbijeenkomst over MS. 
 
MS-verpleegkundigen Esther van Mil en Cora Puijk en neuroloog Petra de Roos zien met de uitreiking van het Vlinderkeurmerk hun werk over de afgelopen jaren beloond: het ziekenhuis is nu door het Nationaal MS Fonds erkend als een van de 11 regionale behandel- en kenniscentra over deze ziekte. Ziekenhuis Rivierenland werkt in de MS-zorg samen met andere ziekenhuizen in de provincie wat betreft kennisuitwisseling en scholing van verpleegkundigen. Voor eenduidige protocollen en behandelwijzen hebben de neurologen van de ziekenhuizen niet alleen onderling contact, maar ook met het landelijk wetenschappelijk kenniscentrum, het VUMC in Amsterdam. Het MS-team onderhoudt ook nauwe contacten met eerstelijns zorgprofessionals in de regio Rivierenland, onder meer met fysiotherapeuten, diëtisten en logopedisten.
 
Aan de erkenning is een lange voorbereiding vooraf gegaan: niet alleen moesten behandelzorg en expertise worden aangetoond, het ziekenhuis onderschrijft ook de visie van het Nationaal MS Fonds: er voor zorgen dat mensen met MS in staat worden gesteld zelfstandig keuzes te maken in behandeling en zorg. Bovendien moet de informatie die daartoe met ze wordt gedeeld, op begrijpelijke wijze beschikbaar zijn én worden overgebracht.

Meer online

Volg ons op