Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Mission Summit

Mission Summit

alt

De eerste expeditie om MS de wereld uit te helpen is gestart: de Mont Blanc beklimming.

Achtergrond Mission Summit
In 2011 besloot een groep van 9 vrienden de Kilimanjaro te beklimmen. Met een hoogte van 5.895 meter is dit de hoogste berg van Afrika en een serieuze prestatie voor een groep onervaren klimmers. Kort voordat dit plan werd gesmeed kreeg een van de klimmers, Niels van Buren, de diagnose MS. Dit slechte bericht weerhield hem niet van deelname, sterker nog, hij besloot het gevecht aan te gaan.

Klimmen tegen MS
In 2013 deed Niels ook mee met Klimmen tegen MS en klom met de fiets de Mont Ventoux meerdere keren met zijn broer en vader. In 2014 heeft Niels met team Mission Summit met 7 deelnemers meegedaan aan het evenement Klimmen tegen MS. Al deze deelnemers hebben 1, 2 of 3 keer de top van de Mont Ventoux in Frankrijk gehaald, en hiermee €6500 opgehaald. In totaal is maar liefst € 815.000 opgehaald met dit fantastische evenement.

Mission Summit
Maar de strijd tegen MS houdt hier niet op voor Niels en zijn vrienden! Het uiteindelijke doel is de top van Mount Everest. Om de top van Everest te halen is een gedegen voorbereiding nodig. Door in aanloop naar Everest andere aansprekende bergen te beklimmen slaan ze twee vliegen in een klap, genereren ze extra aandacht voor MS en bouwen zo aan de benodigde ervaring om Everest te beklimmen.
De eerste expeditie is gestart! Van 6 tot 14 juli beklimmen de leden de Mont Blanc. De Elbrus beklimmen zij van 26 augustus tot 3 september en in 2015 staan de Aconcagua, Mount McKinley en Cho Oyu op het programma om uiteindelijk de Mount Everest te beklimmen.

Steun Mission Summit
Op www.mission-summit.nl kunnen mensen deze sportievelingen ondersteunen en volgen.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op