Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Bijzondere leerstoel

Bijzondere leerstoel

alt

Woensdag 14 mei a.s. wordt er een heel bijzondere leerstoel ingezet door het Nationaal MS Fonds, bij de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.
Prof.dr. L. Visser spreekt dan zijn inaugurele rede uit op het nieuwe gebied: Zorgethiek en MS: van blinde vlekken tot helikopterview.
Deze bijzondere leerstoel is bedoeld om mensen die aan MS lijden meer te laten participeren in de maatschappij en hun autonomie te bevorderen. Een eerste stap hierbij is het disciplinair overleg in een ziekenhuis dat het Nationaal MS Fonds bevordert. De tweede stap is autonomie en participatie.
Wanneer iemand getroffen wordt door MS is het van groot belang dat er een goede communicatie is met de belangrijkste behandelaar: de neuroloog. In gezamenlijk overleg kan er gewerkt worden aan het zo hoog mogelijk houden van de kwaliteit van leven en op deze wijze de progressie van de ziekte proberen te vertragen. Dit is van belang gezien de problematiek in de gezondheidszorg de komende jaren. Het Nationaal MS Fonds ziet het dan ook als haar taak om mensen met MS zelfstandiger te maken zodat ze voorbereid zijn op een toekomst waarin de zorg afbrokkelt.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op