Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Niets is onmogelijk

Niets is onmogelijk

alt

‘Kan niet, kan niet’, oftewel: Niets is onmogelijk. Dat gaan (bijna) 40 Wassenaarders bewijzen op 9 juni.
Zij gaan op de racefiets de Mont Ventoux bedwingen voor een wel heel goed doel: het Nationaal MS Fonds. “Het is heel simpel”, zegt Joost Jansen, een van de woordvoerders van de sportieve groep die de naam ‘Kan Niet, Kan Niet’ heeft meegekregen: “Als je lijdt aan Multiple Sclerose wil je maar 1 ding: genezen. Maar daarvoor ben je totaal afhankelijk van heel duur onderzoek. Dat geld moet echt door derden worden ingebracht!”
Door Iris Oostlander
Ongeveer de helft van Rotaryclub Wassenaar Wetering maakt inmiddels onderdeel uit van het fietsteam ‘Kan Niet, Kan Niet’. Een van de Rotaryvrienden is getroffen door een variant van deze vreselijke ziekte. Ook hij fietst mee met een handfiets aangezien hij door zijn ziekte afhankelijk is van een rolstoel. Maar hij is zeker niet de enige die naar Frankrijk afreist. Maar liefst 20 van de 40 rotary-leden doen mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen.
Het team hoopt op 3 manieren geld op te halen: Via een donatie aan elke fietser zelf, via een spinningmarathon op 25 mei bij Sportclub NJOY waarvoor nog fietsen ‘gekocht’ kunnen worden of door een “serieus goed” feest te bezoeken:
Leon van Baal, de tweede woordvoerder van het team, vertelt: “Wij organiseren een spetterend, echt geweldig, feest op zondag 25 mei. Harold Tjepkema heeft zijn Beachclub De Golfslag aan de Wassenaarseslag gratis ter beschikking gesteld. Iedereen kan vanaf nu een kaartje kopen via www.kannietkanniet.nl Een BBQ-maaltijd is bij de entreeprijs inbegrepen en de opbrengst van de drankjes (boven de inkoopprijs) en de verkoop van de kaarten gaan voor 100 procent naar het Nationaal MS Fonds. De Pasadena Dream Band komt met hun complete entourage optreden en we onderbreken het feest niet met veilingen of loterijen. Het wordt gewoon een heel goed feest!”
Al vanaf vorig jaar zomer zijn de vrienden begonnen met trainen. Voor sommigen een geheel nieuwe tak van sport: “Fietsen is heel verslavend!”, zegt Joost. Zowel Joost als Leon hadden het voor hun fietstijd niet zo op met de racefietsers die de fietspaden onveilig maken, nu maken ze er zelf deel van uit: “En wist je dat er allerlei termen en tekens zijn die onderweg worden gebruikt? Het is hartstikke leerzaam!”
De heren weten dan ook zeker dat het na 9 juni niet is afgelopen. “Het wordt een hele zware rit. Het is een hele moeilijke berg om te beklimmen, met een stijgingspercentage van maar liefst 11%. En dat 3 uur achter elkaar! Maar we gaan ook daarna zeker door met fietsen.”
Maar eerst gaan ze de Mont Ventoux in ieder geval 1 x bedwingen: Het geld dat het team ‘Kan Niet, Kan Niet’ ophaalt wordt besteed aan ErasMS, het MS centrum in Rotterdam. Een heel duidelijk doel waardoor hopelijk zo snel als mogelijk het MS onderzoek medicatie gaat opleveren.
Steun deze heren: Sponsor hun fietstocht via www.kannietkaniet.nl, doe mee met de spinningmarathon (stuur een e-mal naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ) of koop kaarten voor het geweldige feest dat op 25 mei wordt georganiseerd! Ga naar www.kannietkanniet.nl

Meer online

Volg ons op