Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nieuws » Nieuws algemeen » Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’

Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’

alt

Van rijden met ‘eenvoudige’ handbediening tot het besturen van de auto met een joystick, bij rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’ is het allemaal mogelijk.
Deze autorijschool houdt zich enkel bezig met het lesgeven aan leerlingen met een lichamelijke beperking. B&S maakt dit mogelijk door een specifiek voor dit doel omgebouwd wagenpark. Aan het bestaande wagenpark zijn twee gloednieuwe lesauto’s toegevoegd. Vanuit de vestigingen Hoorn, Uitgeest en Amersfoort rijden deskundige instructeurs van de rijschool door geheel Nederland om leerlingen aan het felbegeerde pasje te helpen.
Ruim 5 jaar heeft B&S de beschikking over haar eigen rijschool, Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’. Door de jaren heen mogen zij zich met recht specialist noemen op het gebied van aangepaste rijopleidingen. De rijschool kan leerlingen met de meest uiteenlopende beperkingen en wensen rijles geven.

alt

Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’ presenteert met gepaste trots de twee nieuwste lesauto’s van het wagenpark; Een Mercedes-Benz Sprinter en een Peugeot 208.
Met de Peugeot 208 kan B&S leerlingen met ‘eenvoudige’ aanpassingen de fijne kneepjes van het autorijden leren. Zo kan onder andere lessen met handbediening, gaspedaal op links, gas geven met de knie, aangepaste bedieningsschakelaars en diverse stuurhulpstukken.
Naast de Peugeot heeft B&S ook geïnvesteerd in een nieuwe lesbus. Aangezien de leerlingen van de rijschool tegenwoordig in grotere rolstoelen achter het stuur plaats nemen was het tijd voor een grotere lesbus; een Mercedes-Benz Sprinter! De bus is zo aangepast dat deze in een handomdraai omgebouwd kan worden voor elke leerling. Het unieke van deze lesbus is dat het de enige lesbus binnen Nederland is waar men met het SpaceDrive® elektronisch besturingssysteem kan lessen. SpaceDrive maakt het mogelijk een auto te besturen waarbij het gas geven, remmen en sturen zeer weinig tot geen kracht kost en slechts beperkte fysieke bewegingen vereist.

alt

U kunt ook bij B&S terecht voor CBR pasdagen, autorijden met een visuele handicap, faal- en verkeersangst training en het halen van een rijbewijs BE (aanhangwagenrijbewijs) met handicap.
Wilt u ook lessen bij Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’ of wenst u meer informatie? Neem contact op met onze rijschool coördinator Daniël Koobs, 0229-285010.

Plaats reactie


Beveiligingscode Vernieuwen

Meer online

Volg ons op