Nationaal MS Fonds

Uw winkelmandje

[ ... ] Items
Bestel
VirtueMartUw mandje is momenteel leeg.
Home » Nationale MS Dag

Nationale MS Dag

alt
 
2018 is voor het Nationaal MS Fonds een bijzonder jaar. Niet alleen bestaan we in 2018 maar liefst 25 jaar, ook wordt op zondag 18 november voor de 20ste keer de Nationale MS dag georganiseerd. 
alt

 
Het thema dit jaar is LEEF! met MS. Doktoren en verpleegkundigen spelen een grote en belangrijke rol bij het bestrijden van symptomen. Zij schrijven medicatie voor die in sommige gevallen de progressie of klachten positief kan beïnvloeden. Wat echter in steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar voren komt is dat ook de persoon met MS zelf een cruciale invloed heeft op de klachten en zelfs op de mate van de progressie. Het gaat dan over individuele (immers iedereen is anders!) keuzes op het gebied van ontspanning, voeding, werk, lichamelijke beweging, inzicht in het ziekteverloop, neurologische reserves en veel meer. Daarmee wordt steeds duidelijker dat iemand met MS zelf (binnen de individuele mogelijkheden) een actieve rol heeft bij zijn/haar Multiple Sclerose. Tijdens diverse lezingen, actieve workshops en het symposium zullen deze onderwerpen aan bod komen. Bovendien tonen diverse instellingen en bedrijven hun diensten en producten op de jaarlijkse informatiemarkt.
 

Programma

09.00 - 09.30u

Open inloop

09.30 - 10.15u

BLOK 1

Gepersonaliseerde medicatie per individuele patiënt – Prof. Geert Poelmans
Voedingspatroon bij MS – Dr. Ir. Nicole de Roos & Prof. Leo Visser
@work met MS – Dr. Dennis van Gorp en Mevr. Alice Hendriksen Oostereng
Workshop: Dance for Health – Mevr. Louise Rutten
10.45 - 11.30u

BLOK 2

Omgaan met stress bij MS – Dhr. Floris Kuiperi
Hoe hou je je brein gezond en waarom? – Prof. Huub Middelkoop
Net MS en nu?! – Dhr. Marco Heerings
Workshop Ronnie Gardiner Methode – André de Jong
12.00 - 12.45u

BLOK 3

Het belang van een optimale lichamelijke conditie bij MS – Prof. Vincent de Groot
Brainhealth: tijd is essentieel bij Multiple Sclerose – o.l.v. presentatrice Astrid Joosten
HSCT voor een MS; een onbevooroordeelde kijk op de behandeling – Dhr. Bram Platel
Workshop: Budgetcoach – Dhr. Hans Roerig

13.45 - 15.45u

Wetenschappelijk symposium

Lifestyle & MS – Dr. Claudia Marck & Prof. Dr. Jelinek
Nieuwe ontwikkelingen in klinische praktijk – Dr. Michel Bos
Nieuwe ontwikkelingen in neurowetenschappen – Dr. Menno Schoonheim
De werking van het brein – Victor Mids

16.15 - 17.00u

BLOK 4

Inzicht krijgen in het verloop van je ziekte – Dhr. Pim van Oorschot
Ontwikkeling nieuwe kwaliteitsstandaard voor (progressieve) MS in Nederland – Mevr. Rinske Boomstra
Inzichten in immunologie bij MS – Dr. Joost Smolders
Workshop: Mindfulness – Dhr. Nol van Drunen

09.00 - 17.00u

Informatiemarkt

De hele dag door kun je terecht bij de diverse stands op de informatiemarkt, waar bedrijven je informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Klik op de blauwe tekst voor meer informatie.


Praktische informatie


Locatie

1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ’s-Hertogenbosch 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
1931 Congrescentrum bevindt zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van centraal station ‘s-Hertogenbosch. Neem de stationsuitgang Paleiskwartier/Brabanthallen en volg het bord “Brabanthallen”. Na ongeveer 9 minuten zie je op het kruispunt de toren van 1931 Congrescentrum Brabanthallen. Onderaan deze toren bevindt zich de hoofdentree van 1931.
 
Pendelbus
Op zondag 18 november rijden er tussen 08:30 uur en 17:30 uur pendelbussen vanaf het Leonardo DaVinciplein (bereikbaar via stationsuitgang Paleiskwartier/Brabanthallen). Tussen 08:30 en 11:30 (naar 1931) en van 15:00 tot 17:30 (naar het station) rijdt er eveneens een rolstoeltaxi tussen beide locaties heen en weer. Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de pendeldienst.
 
Parkeren
Parkeren is gratis. Het gedeelte van het terrein vlak voor de ingang is alleen bestemd voor sprekers en voertuigen met een geldige gehandicaptenparkeerkaart. Het parkeerterrein is bereikbaar via een slagboom aan de Oude Engelenseweg. Deze doorgang is alleen geschikt voor auto’s en kleine personenbusjes. Grotere voertuigen dienen zich vooraf aan te melden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Er zal dan worden gezorgd voor een aparte toegangsweg. 

Garderobe

Bij binnenkomst kun je je jas ophangen in de garderobe. De kosten hiervoor zijn € 1 per jas. 

Badge

Vanaf 10 november na inschrijving ontvang je een e-ticket met een barcode. Het e-ticket kun je bij de entree laten zien (uitgeprint of op uw telefoon) als bewijs van inschrijving. Je ontvangt dan een badge met jouw persoonlijke programma. Hiermee krijg je toegang tot de diverse lezingen waarvoor je je hebt ingeschreven. 

Scootmobiel of rolstoel lenen

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je een scootmobiel of rolstoel wil lenen. Er is een beperkte beschikbaarheid, dus reservering gaat op volgorde van aanmelding. Als je een exemplaar toegewezen hebt gekregen, dan kun je je op 18 november met een geldig identiteitsbewijs bij de ontvangstbalie van het Nationaal MS Fonds melden.

Kinderopvang

Als je gebruik wilt maken van de professionele kinderopvang, dan vragen wij je dit aan te geven op het inschrijfformulier. Bij binnenkomst word je verwezen naar de ruimte die hiervoor is ingericht. De kinderopvang is gratis. In de kinderopvang is wat te drinken, fruit en beperkt snoep. We vragen je zelf zorg te dragen voor een lunch of andere (specifieke) voeding voor je kind(eren).

Catering

Er zijn meerdere cateringuitgiftepunten waar je iets kunt drinken of eten kunt kopen. Er wordt gewerkt met een muntensysteem, een munt kost €2,50. Munten die je aan het einde van uw bezoek over hebt, kunnen weer ingeleverd worden. Deze worden via een cashbetaling aan u terugbetaald. 
 
Aanmelden
Om de indeling van de lezingen en andere zaken zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen zich vooraf individueel aanmeldt voor de Nationale MS Dag. Aanmelden is niet verplicht, maar van te voren aangemelde bezoekers krijgen voorrang bij de lezingen en workshops. 
 
alt
 

We zien je graag op zondag 18 november!

 

Meer online

Volg ons op